Let's communicate.


e-mail: ianthedrummerr@yahoo.com

Blog Views

Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2012

Φύση, Γλώσσα, Πόλεις / Nature, Language, Cities

Φύση, Γλώσσα, Πόλεις

Η Φύση είναι το σπίτι όλων των πλασμάτων, ακόμη πιο εύστοχα, Φύση είναι ότι υπάρχει, ζωντανό ή μη.

Η Γλώσσα, προφορική και γραπτή, είναι ο βασικός τρόπος επικοινωνίας των ανθρώπων.

Οι Πόλεις είναι δύο πράγματα.
Αρχικά, ήταν η καλλίτερη έκφραση αλληλεγγύης και αλληλεξάρτησης των ανθρώπων .
Σήμερα είναι ο πλαστός μας κόσμος μέσα στον οποίον δεν χρειάζεται να αντιμετωπίσουμε τα υπαρξιακά μας κόμπλεξ.

Η ερώτηση είναι γιατί σήμερα οι πόλεις δεν είναι αυτή η αγνή έκφραση αλληλεγγύης (ουτοπικά) ή έστω ανάγκης για συνεργασία (ρεαλιστικά);

Ο βασικός ένοχος είναι η μαζική βιομηχανική παραγωγή.
Τούτη οδήγησε σε πολλά άλλα τα οποία έπλασαν τη νέα μορφή των πόλεων. Τέτοια είναι
  • Η παγκοσμιοποίηση (το πώς προκλήθηκε είναι θέμα άλλης κουβέντας)
  • Η κακή (υπό την έννοια ότι κυνηγά το κέρδος) χρήση της τεχνολογίας.
  • Οι τεραστίων διαστάσεων πόλεις.
  • Η εργασιακή εξειδίκευση, που με τη σειρά της οδήγησε στη γνωστική εξειδίκευση, που με τη σειρά της οδήγησε στη μη Παιδεία των ανθρώπων.

Είναι και άλλα και οι σχέσεις των παραπάνω δεν είναι γραμμικές, αλλά αυτά κατά τη γνώμη μου έχουν τη μεγαλύτερη επιρροή.

Τελικά, οι πόλεις αυτή τη στιγμή είναι αυτό το άσχημο πράγμα που είναι, με ελάχιστες εξαιρέσεις. Σε αυτό που λέω θα με καταλαβαίνουν κυρίως οι κάτοικοι των κέντρων και γενικότερα εκείνοι που έχουν ταυτίσει την επιβίωσή τους και των οικογενειών τους με τη «ζωή στην πόλη». Λιγότερο θα με καταλαβαίνουν οι νεο-φοιτητές και γενικότερα αυτοί που δεν χρειάζεται να δουλέψουν για να ζήσουν σε μια πόλη.

Η Φύση. Ας κοιτάξουμε, οι άνθρωποι, έστω για λίγο, τη φύση ως παρατηρητές (γνωρίζω πως αυτή η οπτική γωνία αποτελεί μία μετάλλαξη αλλά έτσι πολλοί το βλέπουν σήμερα). Την φύση λοιπόν, αποτελούν τα κλίματα και τα φυτά και ζώα που τα κλίματα «παράγουν».

Το θέμα είναι το εξής όμως. Ο κατά τόπους άνθρωπος, ως ζώο, παράγεται με διαφορετικότητες από μέρος σε μέρος. Για αυτό άλλωστε σε παγκόσμια κλίμακα οι άνθρωποι έχουν διαφορετικές διατροφικές συνήθειες μέχρι και διαφορετικές ιατρικές αντιμετωπίσεις σε διαφορετικές ασθένειες και προφανώς διαφορετικά χαρακτηριστικά.
Ως προς τη Γλώσσα τώρα.
Η Γλώσσα θα είναι τόσο πλούσια όσο πλούσιες εμπειρίες έχουν οι συνομιλητές.
Οι εμπειρίες όμως πως προκαλούνται σε μια ομάδα ;
Εκεί έρχεται η Φύση. Εάν η φύση είναι πλούσια, πλούσιες θα είναι και οι εμπειρίες, άρα πλούσια και η Γλώσσα. Εάν η φύση είναι φτωχή (δηλαδή αν δεν εναλλάσσεται σε σχετικά μικρές εκτάσεις) τότε οι εμπειρίες θα είναι φτωχές και η Γλώσσα το ίδιο.
Από εκεί και πέρα.

Όταν η Γλώσσα είναι πλούσια ο άνθρωπος είναι επιρρεπής στη διαδικασία της ουσιώδους σκέψης. Φυσικά, τα αντίστοιχα μέρη του εγκεφάλου εκπαιδεύονται με αυτόν τον τρόπο και με την πάροδο του χρόνου ο άνθρωπος αυξάνει το νοητικό του επίπεδο. Έτσι λοιπόν έχουμε την δημιουργία της Φιλοσοφίας και της Επιστήμης. Που ουσιαστικά είναι οι δύο μήτρες για την γέννηση όλης της Εξέλιξης του ανθρώπινου είδους.

Με απλά λόγια και εν συντομία:
Η πλούσια Φύση δημιουργεί σπουδαίους ανθρώπους, συλλογικά.

Τώρα ερχόμαστε στο σύγχρονο πρόβλημα.
Και εδώ το πράμα αρχίζει να σοβαρεύει.

Πως, γαμώ το, θα έχουμε σπουδαίους ανθρώπους εάν δεν έχουμε επαφή με την Φύση;

Ζούμε σε μεγαλουπόλεις που πλέον καταπίνουν τη Φύση. Ο άνθρωπος δε μπορεί πλέον να έχει εμπειρίες διαφορετικές μεταξύ τους. Είναι καταδικασμένος στο να λαμβάνει τις ίδιες και τις ίδιες εμπειρίες. Δεν υφίσταται εναλλαγή και αβεβαιότητα στη ζωή του.
Και το χειρότερο;
Όταν η μεγαλούπολη γίνεται η «Φύση» μιας ομάδας ανθρώπων.
Τότε παράγονται άνθρωποι με φτωχό νοητικό επίπεδο, γιατί απλά δε ΖΟΥΝ κάποιες εμπειρίες.
Προσοχή! Αυτό συμβαίνει την ίδια στιγμή σε όλες τις μεγάλες πόλεις του κόσμου.
Δηλαδή; Αντίο διαφορετικότητα. Σύντομα, οι άνθρωποι θα σκέφτονται με απίστευτα προβλέψιμο τρόπο και θα δρουν ακόμη πιο προβλέψιμα.

Διπλό το πρόβλημα, γινόμαστε όλοι ίδιοι νοητικά και ταυτόχρονα στείροι νοητικά.
Κάποια στιγμή αυτό θα ολοκληρωθεί εάν δεν αναγκαστούμε να φύγουμε από τις πόλεις.

Τότε είναι που θα πάψει η διαδικασία της Εξέλιξης του ανθρώπου. Φυσικά, η Εξέλιξη ποτέ δε παύει. Απλώς το λέω έτσι γιατί δε θεωρώ Εξέλιξη τη Μετάλλαξη.

Και αφού λοιπόν πάψει η φυσική μας Εξέλιξη, θα πάψει και το δικαίωμα ύπαρξής μας στον πλανήτη. Θα είμαστε ένα είδος που θα έχει χρησιμοποιήσει όλα του τα εργαλεία για να αυτοκαταστραφεί.

Τελικό συμπέρασμα:
Είσαι καταδικασμένος να είσαι βλάκας και ανούσιος όταν όλη σου η ζωή περιστρέφεται γύρω από την ύπαρξή σου στην πόλη.
Η πόλη πλέον, παράγει ίδιους ανθρώπους που στόχο έχουν μια απλή ζωή μέσα σε αυτή. Είμαι σίγουρος ότι δε θες να πιστέψεις ότι για αυτόν τον λόγο γεννήθηκες.
Σκέψου και ταξίδεψε, μη φοβάσαι.

Ως προς την Ελλάδα.

Απορούμε: Γιατί οι πρόγονοί μας ήταν τόσο ικανοί να παράγουν ουσία και εμείς, ναι μεν τους μοίαζουμε, αλλά είμαστε ικανοί μόνο για το αντίθετο;

Αφού είμαστε αγρίμια μέσα σε κλουβιά! Οι πόλεις έχουν μετατραπεί σε κέντρα ελέγχου. Όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά μιλάω ειδικά για την Ελλάδα γιατί η ελληνική (και ευρύτερα η Μεσογειακή) φύση έχει μεγάλο ενδιαφέρον, άρα και οι άνθρωποι που γεννιούνται και μεγαλώνουν σε αυτή.

Η ελληνική φύση διαθέτει τοπία σχεδόν Σκανδιναβικά στη Μακεδονία και την Ήπειρο και στην Κρήτη καλλιεργούνται μπανάνες. Τον Χειμώνα υφίστανται θερμοκρασίες -27 βαθμών και το Καλοκαίρι μπορεί και 50! Αυτή η εναλλαγή κάνει τους ανθρώπους ενεργούς, πρακτικά και νοητικά.

Ο Έλληνας κάποτε ήταν στο σπίτι του. Τώρα ο Έλληνας είναι εγκλωβισμένος. Ξυπνά και βλέπει τοίχους και φανάρια. Το περιβάλλον επηρεάζει τον άνθρωπο. Τον αλλάζει.
Τα ίδια βλέπει και ο Νεοϋορκέζος και ο Αθηναίος και ο Λονδρέζος. Αυτοί οι άνθρωποι είναι καταδικασμένοι να έχουν συμπεριφορές αγριμιού σε κλουβί (αφού υποσυνείδητα αυτό λαμβάνουν). Επίσης γίνονται ίδιοι μεταξύ τους. Μία κατάσταση, δύο προβλήματα.

Δηλαδή, όταν λες ότι ζεις στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη ή και την Πάτρα, επί της ουσίας δε ζεις στην Ελλάδα! Ζεις σε ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα ελέγχου του "ελληνικού" κράτους. Δεν είσαι μέλος της ελληνικής φύσης και δεν μπορείς να λάβεις τα δώρα της, όπως κάνανε μέχρι ένα σημείο οι παππούδες μας.

Αυτός ο τόπος θα ξαναδεί προκοπή μόνο όταν ο κόσμος συχαθεί τις πόλεις και αρχίσει να αναλαμβάνει τη ζωή του και όταν επιτέλους αρχίσει έκαστος να εκπροσωπεί τον εαυτό του και μόνον αυτόν.

Τελικά, η επιβίωση στην μεγαλούπολη είναι ψεύτικη και ατιμωτική.
Σχεδίασε τη ζωή σου έτσι ώστε κάποια στιγμή να φύγεις από εκεί.


Τώρα δες μερικές φωτογραφίες της ελληνικής φύσης να γουστάρεις!
Οι περισσότερες είναι από τη Μαγνησία.


Nature, Language, Cities

Nature is the home of all creatures, more aptly, Nature is all that exists, alive or not.

Language, oral and written, is the main way people communicate.

Cities are two things.
Initially, it was the best expression of solidarity and interdependence of people.
Today is our fictitious world in which we do not have to face our existential complexes.

The question is why today the city is not the pure expression of solidarity (utopian) or even the need for cooperation (realistically)?

The main culprit is the massive industrial production.
This led to many others which coined the new form of cities. Such is
Globalization.
The bad (chasing profit) use of technology.
The huge cities.
The job specialization, which in turn led to cognitive skills, which in turn has led to non-educationed people.
The relationships above are not linear, but these in my opinion have the greatest influence.

Eventually, cities at the moment are that ugly thing most of us know, with quite few exceptions. Residents of large centers and those who have identified their livelihoods and their families with "city life" will get me. Less would understand those who generally do not need to work to live in a city.

Nature is actually the climates and all the plants and animals that are created by climates.

Humans are "produced" with diversity from place to place. For this reason, peoples of the world have different eating habits and different medical treatments in different diseases and obviously different characteristics.

The language is as rich as many experiences we get.
How these specific experiences happen to a group of people?
Here comes Nature. If nature is rich, there will be many experiences, so rich will be the Language. If nature is poor (ie if it does not get altered within small areas) then the experiences will be poor and the language too.

When language is rich then people are prone to the process of substantial thinking. Of course, the respective parts of the brain are trained in a specific way and over time increases a person's mental level. So we have the creation of Philosophy and Science! Which are the two tools for the mental human evolution.

To sum up:
Rich Nature creates great people, collectively.

Now let's see the modern situation.
How, goddamn it, will we be great people if we have nothing in common with Nature?

We live in cities that swallow Nature. Man can no longer have different and great experiences. We're doomed to live the same, poor experiences.There is no alteration and actual uncertainty in our life.
There's worse.
When cities becomes the "Nature" of a group of people.
Then people with poor mental level are produced.
Caution! This occurs at the same time in all major cities in the world.
What could that mean? Goodbye diversity. Soon, people will think in incredibly predictable ways and will be acting even more predictable.

Double trouble, we all look alike, mentally, and we're intellectually sterile.
Eventually this will end unless forced to leave the cities.

Then the process of human evolution will stop . Of course, the evolution never stops. I just say so because I don't think of mutation as evolution.

And when we cease our natural evolution, the right of our existence on this planet will also pause. We will be the species that used all of its tools for self-destruction.

Final conclusion:
You're doomed to be stupid and vapid when your whole life revolves around your existence in the city.
Cities now produce the same people who have simple every-day goals in life. That's sad. I'm sure you do not want to believe that this was the reason you were born for.
Think and travel, do not fear.

Survival in the big, ugly cities is false and disgraceful.
Plan your life so that at some point you manage to get off that place.

Now have a look at some photos depicting the greek Nature! That's what you should call home.

1 σχόλιο: